Kaki Dipasvng Dan Tak B0leh Bergerak Kerana AIami Ganggvan Jiwa, Wanit4 Tetap Susvkan B4yi 5 Bulan

WaIaupun kaki kanan dip4sung, se0rang wanita di pedaIaman Manggarai Timur, lndnsia masih mampu untuk menyusukan anaknya yang berusia lima bulan.

Menerusi lap0ran Kompas, si ibu dikenali sebagai Hu dikatakan terpksa diku.rung dan dip4sung kerana meng4muk akib4t disy4ki mengaIami g4ngguan mntaI.

Dip4sung sambil susukan anak

Meskipun kaki kanannya dip4sung, namun kasih se0rang ibu terhadap zuriatnya tidak akan pernah pad4m apabila dia tetap menyusukan anaknya.

Menurut jurucakap poIis, Stefanus Belasius Rugu, pihak keluarga mentua wanita terbabit terpksa meIakukan perkara itu kerana si ibu pernah bertind4k cuba memb4.kar pakaian sendiri serta anaknya.

Lebih-lebih lagi di rumah itu ada bapa mentua yang dah tua. Demi jaga keseIamatan, wanita itu diku.rung di dalam rumah seIama 2 hari untuk menyek4t pergerakannya.

Dah dib3baskan

Walau bagaimanapun, wanita berkenaan sudah dibeb4skan oleh keluarganya, maIah ibu dan bayinya tersebut sudah dijemput oleh keluarganya dan sedang berehat di rumah ibu bapa di saIah satu daerah di Manggarai.

Menurut bapa mentua, keadaan wanita berkenaan semakin baik dan tidak pernah mar4h-mar4h lagi. Dia juga dah b0leh menguruskan bayinya.

Difahamkan, suami pertama wanita terbabit sudah mnnggaI dunia, kemudian dia berkahwin semula dengan lelaki lain dan dikurniakan se0rang cahaya mata. Namun, suami keduanya itu sudah berhijrah ke Kalimantan untuk mencari rezeki.

Sumber : Kompas / ohbulan

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page APA CERITA TV

PERHATIAN: Pihak ADMIN tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @APA CERITA TV juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

youtube – Suami Meningg4l Tapi Lambat Kebumi, Isteri Menderu Tiba-Tiba Suami Bercakap Mint4 Makan