Kenangan Terind4h… Siapa yang Lahir Pada Tahun 50’ 60’ 70′ dan 80an…? Wajib bac4 nih

Mereka yang lahir di tahun 50-60-70-80 an, adalah generasi yang layak disebut generasi paling beruntung. Kerana kitalah generasi yang mengalami loncatan teknologi yang begitu revolusi di abad ini, dengan keadaan usia prima.

Akulah generasi terakhir yang pernah menikmati riuhnya suara mesin taip. Sekaligus saat ini jari kita masih lincah menaip di atas keyboard pula.

Akulah generasi terakhir yang merakam lagu dari radio dengan tape recorder. Sekaligus kita juga menikmati mudahnya memuat-turun lagu dari gadget.

Akulah generasi semasa kanak2 bertubuh lebih sihat dari anak masa kini kerana mandi sungai, panjat pokok, melastik, guli, getah gerip, adalah permainan yang tiap hari akrab dengan kita. Sekaligus saat ini mata dan jari kita tetap lincah memainkan pelbagai game di gadget .

Akulah generasi terakhir di masa remaja yang pernah mempunyai geng yang tanpa janji, tanpa telefon sms tapi selalu boleh berkumpul bersama menikmati malam minggu sepuasnya…kerana aku adalah generasi yang berjanji cukup dengan hati.

Kalau dulu kita harus bertemu untuk bergelak tawa bersama. Kini aku pun tetap boleh Ketawa di group Facebook / WhatsApp .

Akulah generasi terakhir yang pernah menikmati lancarnya jalan raya tanpa jammed di mana-mana. Juga naik motor menikmati segarnya tiupan angin di jalan tanpa helmet di kepala.

Akulah generasi terakhir yang pernah menikmati tanpa perlu berpikir ada penculik yang membayangi kita.

Akulah generasi terakhir yang pernah merasakan nikmatnya menonton tv hitam putih dengan senang untuk pindah saluran sana sini.

Akulah generasi terakhir yang pernah begitu mengharapkan datangnya posmen Menghantar surat, daripada sahabat atau kekasih hati.

Generasi yang bawa RM0.10 – RM0.50 ke sekolah tapi boleh makan sampai kenyang kat kantin …

Itulah aku…

Anda generasi itu?

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page APA CERITA TV

PERHATIAN: Pihak ADMIN tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @APA CERITA TV juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

youtube – Suami Meningg4l Tapi Lambat Kebumi, Isteri Menderu Tiba-Tiba Suami Bercakap Mint4 Makan