Layan Semua Pesak̷it Warga Emas Umpama Ibu Bapa Send̷ir̷i, Doktor Jel̷ita In̷i Dapat Puj̷ian Net̷izen

Ramai yang beranggapan layanan kakitangan hospital swasta lebih baik dari kerajaan. Namun sikap Doktor ini, dapat menepis dakwaan tersebut.

Tanggapan negatif terhadap hospital kerajaan yang selalu dibandingkan dengan kehebatan perkhidmatan di hospital swasta perlu diubah oleh segelintir masyarakat.

Ini kerana ramai menyifatkan perkhidmatan di hospital kerajaan mengambil masa yang lama sekali gus beranggapan sikap kakitangan seolah-olah acuh tak acuh terhadap pesakit.

Terbaru, sebuah posting di laman Facebook yang kelihatan seorang doktor wanita sedang bertugas di Hospital Melaka mungkin sedikit sebanyak dapat menepis dakwaan tersebut.

Posting berkenaan dimuat naik seorang individu dikenali sebagai Anwar yang memaparkan Dr Lia melayan dengan menyuapkan makanan kepada pesakit warga emas tanpa berasa kekok seperti bapa sendiri.

Dr Lia yang bertugas di wad D4 Ortopedik sanggup berdiri untuk beberapa minit bagi menunggu pesakit untuk menikmati makanan yang disuap dengan penuh sabar.

“Siapa kata hospital kerajaan takde layanan VVIP? Just for your future reference kepada ejen insuran di luar sana. Tolong jangan lagi katakan layanan buruk diberi oleh hospital kerajaan. Bukan semua orang layak dan mampu membeli pakej medical card anda,” tulis Anwar.Kisah yang dikongsi semalam itu mendapat 191 tanda suka serta pelbagai reaksi netizen dimana masing-masing mempunyai pendapat sendiri mengenai perkara tersebut.

Sumber PaduMedia

Pihak Viral Malaysiaku tidak bertanggungjawab ke atas komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Viral Malaysiaku Ya. Terima Kasih.