“M̷a̷af y̷ang tu s̷al̷ah supplier”J̷aw̷ap̷an Pengurus Ap̷abil̷a Pel̷angg̷an Meng̷adu Jump̷a Objek T̷aj̷am D̷al̷am K̷ari Kep̷al̷a Ik̷an

“Maaf yang tu salah supplier”Jawapan Pengurus Apabila Pelanggan Mengadu Jumpa Objek Tajam Dalam Kari Kepala Ikan

Negara kita kaya dengan pelbagai aneka jenis makanan yang di jual, sehingga ada yang memberi jolokan “Malaysia syurga makanan”.

Makanan ini boleh di dapati di pelbagai tempat dan premis makanan, bermula dari setinggi-tinggi harga makanan di restoran mewah sehingga ke serendah rendah harga di gerai tepi jalan.

Pembandaran yang pesat menjadikan kemunculan ramai peniaga makanan berbanding peniagaan yang lain kerana mereka berpandangan prospek ini lebih cerah dan mudah mendapatkan keuntungan.

Seram dan menakutkan! Itulah yang sesuai digambarkan situasi yang berlaku oleh seorang wanita di mana dia mendakwa menjumpai objek tajam dalam kari kepala ikan yang dimakan olehnya.

Menurut wanita terbabit, perkara tersebut merupakan satu pengalaman yang tidak akan dilupakan sepanjang hidupnya memakan kari kepala ikan bersama keluarganya apabila dia menjumpai mata kail di dalam lauk terbabit.

Terkejut melihat objek berkenaan ada di atas pinggan makannya, wanita terbabit terus memanggil pengurus restoran untuk melaporkan perkara terbabit. Walau bagaimanapun, respon yang diterima olehnya adalah mengejutkan.”Maaf yang tu salah supplier”.

Difahamkan, sebelum dia memanggil pengurus restoran, salah seorang pelayan mengatakan bahawa ia adalah kesilapan daripada pekerja dapur. Namun apabila memberitahu pengurus, dia menyalahkan pengedar barang mentah pula.

Mula-mula kata salah pekerja dapur lepas tu kata salah pengedar pula. Nasib ayah saya tak tercekik makan mata kail tu, macam mana lah kau dihidangkan dekat pelanggan lain.

Walau bagaimanapun, pengurus terbabit meminta maaf kepada wanita berkenaan dengan apa yang sudah terjadi dan sebagai pampasan, pihak restoran memberi diskaun sebanyak 60 sen sahaja kerana ia adalah salah pengedar.

Sumber : Sin Chew, SembangDunia

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page APA CERITA TV

PERHATIAN: Pihak ADMIN tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @APA CERITA TV juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

youtube – Lelaki Sed1h Tengok Kuc1ng Terbar1ng Kaku Di Tayar Masa Nak Undur Kereta