M0nyet Curi Beg Berisi Lebih RM6000 Dari Se0rang Wanita Sebelum Melemparkan Dari Tebing

Melancong merupakan salah satu aktiviti yang digemari oleh ramai orang terutamanya bagi mereka yang sudah menginjak usia dewasa. Namun begitu, dalam keseronokan pergi melancong, kita hendaklah jangan lalai dan sentiasa peka dengan keadaan sekeliling demi keselamatan dan kesejahteraan kita.

Baru-baru ini tular mengenai kisah menimpa seorang pelancong di Thailand yang berdepan dengan kejadian malang yang langsung tidak diduga apabila beg kepunyaannya yang bersisi duit sebanyak 50,000 baht (RM6,370) telah dilarikan oleh seekor monyet!

Kejadian tersebut dilaporkan berlaku di Taman Negara Khao Phra Wihan, dalam wilayah Srisaket, Thailand. Monyet tersebut dikatakan melarikan sebuah beg seorang wanita kerana dipercayai sedang mencari makanan.

Namun begitu, monyet liar itu kemudian melemparkan duit berkenaan dari tepi tebing selepas menyedari tiada makanan di dalam beg yang dilarikannya.

Pelancong wanita tersebut kemudiannya meminta bantuan renjer hutan dalam usaha untuk mencari beg itu yang mengandungi barang-barang penting seperti dokumen peribadi serta wang tunai yang dianggarkan berjumlah 50,000 baht (RM6,370).

Selepas turun ke kawasan tebing kira-kira 100 meter, renjer hutan terbabit kemudiannya berjaya menemui beg kepunyaan pelancong wanita berkenaan. Renjer hutan itu juga sempat merakam dan menyiarkan usaha pencariannya melalui live facebook.

Menurut pihak Taman Negara Khao Phra Wihan, monyet-monyet di tempat berkenaan sememangnya mempunyai tabiat yang agak agresif dan suka merapmas barangan milik pelancong tertuamanya jika mereka mahu mencari makanan.

Beg tersebut kemudiannya dipulangkan semula kepada pemiliknya.

Kredit: Daily Star

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page APA CERITA TV

PERHATIAN: Pihak ADMIN tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @APA CERITA TV juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

youtube – Sekali Imbas Mmg Tk Perasan, Renjer Htn Srnkan Gn Trek Trsedia Dn Tnjkkn Ular Kapk Hijau Yg Ters0rok