NASA Mengiktiraf Tanam Pok0k Snake Plant B0leh Kurangkan HABUK Di Dalam Rumah.

Melihat tumbuhan hijau di persekitaran rumah amat mendamaikan. Di tambahan pula bila pemilik rumah kreatif menghias rumah dengan menarik. Tahukah anda, ‘interaksi’ antara manusia dan tumbuh-tumbuhan dapat mengalirkan aura positif dan badan kita akan jadi lebih sihat. Menanam pokok bukan sahaja boleh diletakkan di luar rumah, malah terdapat beberapa jenis tumbuhan yang anda sesuai juga untuk diletakkan di dalam rumah.

Menurut hasil kajian NASA, salah satu jenis pokok yang boleh hilangkan toksin dan cuci udara di dalam rumah. Sekali pandang macam pokok lidah jin bukan? Namun, kategori dan jenisnya dari segi saintifik adalah sedikit berbeza.

5 Ilmu Menarik ‘Snake Plant’ Yang Diiktiraf NASA

Siapa sangka tumbuhan lazim menjadi hiasan lanskap kini disenaraikan oleh NASA yang mampu singkirkan toksid dan bahan cemar bawaan udara di dalam rumah.Yang paling best semenjak ada Snake Plant atas rak. Rak dah kurang berhabuk. Kalau tak dulu setiap 2 hari nak kena lap habuk.
Snake Plant juga antara pokok yang disebut “Hard To Kill”. Sesuai sangatlah untuk yang baru nak berjinak deco rumah dengan pokok hidup. Yang terasa diri tangan panas atau black hand pun boleh cuba tanam Snake Plant. Kali ni bonda nak kongsi cara, macam mana nak pindahkan Snake Plant ke pasu yang lebih kecil dan sesuai untuk dalam rumah.
Snake plant bukan hanya membebaskan OKSIGEN tetapi mampu menyingkirkan karbon dioksida serta menapis TOKSIN beracun dalam udara seperti formaldehyde, benzene dan trichlorethyle.
Snake plant sangat senang hidup walaupun tidak ada akar, potong bahagaian bawah daun menyerong. Mudah tumbuh bila tanam dalam pasu.
Bagi anda yang ada masalah susah tidur, letak sepokok snake plant dekat katil, ia mampu memberikan oksigen dan menyerap segala toksin beracun dalam bilik.
Teknik penanaman:

Pembiakan melalui potongan akar.

Pembiakan melalui daun.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page APA CERITA TV

PERHATIAN: Pihak ADMIN tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @APA CERITA TV juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

youtube – Suami Meningg4l Tapi Lambat Kebumi, Isteri Menderu Tiba-Tiba Suami Bercakap Mint4 Makan