Pagar Rum4h Masuk Tanah Jiran, Lelaki Tak Kisah Runt̷uhkan Takut Dihisab Di Akhir4t

Hidup berjiran sememangnya perlu bertolak ansur bagi menjalinkan hubungan yang lebih harmoni.

Jadi, jika ada sebarang rasa tidak puas hati ataupun perkara kurang menyenangkan berlaku, lebih elok rasanya permas4lahan tersebut dibincangkan dengan sebaiknya.

Segera runtvhkan bila ukuran salah

Menerusi perkongsian daripada seorang pengguna TkTk menggunakan nama hayatmuhammad83, dia telah berkongsi video memecahkan tembok rumah kerana sudah termasuk kawasan jirannya.

Hal ini bermula apabila jiran disebelah rumahnya mengukur tanah dan dia turut bersama-sama mengikuti tindakan tersebut. Tanpa disangka, binaan rumahnya telah termasuk ke tanah jiran.

Video: disini

Enggan memanjangkan cerita, dia terus mengambil keputusan mervntuhkan tembok tersebut walaupun mengakui rug1 dengan tindakan itu.

Namun, dia lebih memikirkan tentang hvkum masuk ke kawasan orang lain yang telah dijelaskan dalam Islam.

Libatkan d0sa pahala

Perkongsian tersebut telah mendapat perhatian warganet yang rata-rata meninggalkan komen yang pelbagai diruagan TkTk tersebut.

Ramai yang berkongsi cerita perihal tanah dan mengakui bahawa perkara tersebut sangat penting terutamanya apabila dih1sab di akh1rat kelak.

Jangan main2 pasal tanah

Tapi ada yang buat rileks je

Sebab pokok pun boleh g4duh

Jangan guna tanah orang tanpa keizinan

Banyak yang alami situasi sama

Harap jiran2 ada kesedaran

Sumber: hayatmuhammad83 via OMM

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page APA CERITA TV

PERHATIAN: Pihak ADMIN tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @APA CERITA TV juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

youtube – Suami Meningg4l Tapi Lambat Kebumi, Isteri Menderu Tiba-Tiba Suami Bercakap Mint4 Makan