Sanggup Bah4yakan Diri, Rider Terjun M0to Selamatkan Kucing Semasa Jalan Sesak. Sikit lagi nak kena.

Kadang2 bila seseorang itu sayangkan haiwan tidak kira la di mana dan dalam situasi apa pun seseorang itu tetap akan menyelamatkan apa jenis haiw4n pun, jika berada dalam situasi yang meng4ncam nyaw4 haiw4n tersebut.

kelakuan seperti ni memang patut di contohi,sayangkan ha1wan ini sepatutnya dipupuk oleh semua insan supaya tiada pengan1ayaan terhadap haiwan. Haiwan juga adalah makhl0k yang bernyaw4 yang mempunyai peluang untuk hidup di bumi yang terbentang luas ini.

Terkini, satu rakaman telah diupload di aplik4si Tik T0k oleh seorang pengguna tentang seorang rider sebuah sy4rikat penghantar makanan iaitu Food Panda. Video tersebut adalah tentang usaha seorang abang rider yang baik hati menolong seekor kucing yang telah berada di tengah kesesak4n jalan raya.

Apabila melihat kucing tersebut berada dalam keadaan bahay4 di tengah jalan raya yang sibuk itu, abang rider tersebut mengambil dan meletakkan kucing yang mal4ng itu di tepi jalan yang tidak berb4haya kepadanya lagi. ini adelah satu contoh yang terbaik kita perlu ikut .

Menjengah ke ruangan komen pula, ramai netizen yang memuji kebaikan abang rider tu yang sanggup meletakkan dirinya dalam bahay4 untuk selamatkan kucing tersebut dan ada juga yang memuji adakah semua abang rider baik hati kerana mungkin banyak berita kebaikan abang rider yang dided4hkan kebelakangan ini.

Sumber: imuslimnetwork.com

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page APA CERITA TV

PERHATIAN: Pihak ADMIN tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @APA CERITA TV juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

youtube – Suami Meningg4l Tapi Lambat Kebumi, Isteri Menderu Tiba-Tiba Suami Bercakap Mint4 Makan