Sik̷ap Su̷ami Ini Y̷ang Meletakk̷an N0tis “Mint̷a m̷a̷af, p̷andu perl̷ah̷an, wife b̷aru lep̷as bers̷alin Czer, tq” Tel̷ah Menyentuh H̷ati Netizen

Sikap Suami Ini Yang Meletakkan Notis “Minta maaf, pandu perlahan, wife baru lepas bersalin Czer, tq” Telah Menyentuh Hati Netizen

Seorang suami meletakkan notis di belakang kereta “Minta maaf, pandu perlahan, wife baru lepas bersalin Czer, tq”. Suami yang baik hati ini bersimpati dengan isterinya yang baru sahaja bersalin secara caesarean, dan lukanya masih belum sembuh sepenuhnya.

Oleh itu, semasa membawa isterinya pulang, dia memandu kereta dengan lebih berhati-hati dan perlahan agar luka akibat pembedahan isterinya tidak terusik.

Notis yang diletakkan dibahagian belakang kereta telah menarik perhatian pengguna jalan raya yang lain. Netizen memujinya sebagai “suami yang baik dan tiada bandingannya”.

Suami yang baik hati itu bernama Fari Suraha. Isterinya dibenarkan keluar dari hospital selepas menjalani pembedahan caesarean. Ketika dia membawa isteri pulang ke rumah, dia bimbang kereta itu akan menyebabkan jahitan luka isterinya terbuka jika memandu terlalu laju.

Disamping itu dia juga risau dengan diri sendiri yang akan menghalang pengguna jalan raya yang lain. Oleh yang demikian, dia terfikir idea untuk membuat notis dan diletakkan di belakang kereta.

Notis itu bertujuan untuk menerangkan keadaan sebenar dan memohon maaf kepada pengguna jalan raya yang lain.

Selepas melihat situasi ini, netizen @dailylife4 mengambil video pendek dan memuat naik ke TikTok, yang secara tidak disangka-sangka menghangatkan hati sebilangan besar netizen, yang memujinya kerana tindakannya yang bertimbang rasa dan memahami.

Disebabkan sambutan yang memberangsangkan, Fari Suraha turut melayari internet secara peribadi. Selain mengucapkan terima kasih kepada netizen yang memuat naik video pendek itu, dia juga turut mengucapkan terima kasih atas pujian netizen.

Ramai netizen memberi komen mengenai video itu bahawa Fari Suraha seorang suami yang bertimbang rasa, kerana hanya ibu-ibu yang pernah bersalin secara caesarean sahaja yang paling mengetahui “sakit” selepas pembedahan, malah pergerakan mudah duduk pun sangat menyusahkan.

Fari membawa pulang isterinya yang baru bersalin secara caesarean. Dia takut benjolan akan mencederakan luka si ibu, tetapi dia juga bimbang dengan pemanduan perlahan akan menghalang pengguna jalan raya yang lain,

Lalu dia meletakkan notis di belakang kereta itu, yang tidak disangka-sangka menyentuh hati netizen, dan memujinya sebagai “suami baik yang tiada tandingannya”.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page APA CERITA TV

PERHATIAN: Pihak ADMIN tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @APA CERITA TV juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

youtube – Lelaki Sed1h Tengok Kuc1ng Terbar1ng Kaku Di Tayar Masa Nak Undur Kereta