Tak mahu makan kerana terlalu rindu akan arw4h tuannya, kucing ini akhirny4 ‘pergi’ jua

Ikatan antara kucing dan tuannya adalah sesuatu yang amat istimewa, ia terbina atas sifat ihsan dan bertukar menjadi sebuah kasih-sayang.

Tular di Fbk mengenai kisah seekor kucing yang berduka sehingga s4kit, kerana terlalu merindui tuannya yang telah meni.nggal dunia.

Dulu dia kucing yang gemuk

Mengikut apa yang dikongsikan, kucing tersebut dulunya sangat gemuk ketika tuannya masih lagi hidup. Malah, kucing ini terlalu manja dan sering menemani tuannya.

Namun, selepas pemergiaan tuannya, kucing tersebut enggan makan dan minum sehingga badannya yang gemuk menjadi kurus dan tidak berm.aya.

Tahu mana nak cari kubur tuan dia

Dengan kuasa Allah menganugerahkan naluri kepada kucing itu, kucing tersebut tahu bagaimana mahu mencari kub.ur tuannya dan sering duduk disitu setia menanti.

Kerana menanggung rindu, akhirnya kucing tersebut juga akhirnya m4ti dan ditanam berhampiran dengan kubur tuannya. Sungguh besar sebuah ikatan kasih-sayang meskipun antara haiwan dan manusia.

Sumber : D’Cat D’ Hati via borakdaily

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page APA CERITA TV

PERHATIAN: Pihak ADMIN tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @APA CERITA TV juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

youtube – Suami Meningg4l Tapi Lambat Kebumi, Isteri Menderu Tiba-Tiba Suami Bercakap Mint4 Makan