Wanita T̷erjatuh Dalam Gaung S̷edalam 70 Kaki Dis̷elamatkan ol̷eh Pasukan P̷eny̷elamat D̷engan Bantuan “S̷e̷ekor Kucing”

Wanita Terjatuh Dalam Gaung Sedalam 70 Kaki Diselamatkan oleh Pasukan Penyelamat Dengan Bantuan “Seekor Kucing”

Seorang wanita warga emas pasti tidak menyangka kucing peliharaannya ditakdirkan akan menjadi penyelamatnya dalam satu insiden satu hari nanti.

Dalam kejadian yang berlaku baru-baru ini di Cornwall, England, seorang wnaita warga emas telah terjatuh ke dalam gaung dekat dengan sebuah sungai sedalam 70 kaki.

Wanita itu didapati hilang kemungkian selama beberapa jam sebelum disedari oleh jirannya. Jirannya yang bimbang dengan keselamatan dan keadaan wanita itu kemudiannya segera membuat laporan polis sebelum pasukan penyelamat dikerah mencari wanita tersebut.

Operasi untuk mencari dan menyelamatkan wanita tersebut berdepan sedikit kesukaran kerana keadaan tempat tersebut yang curam dan tidak rata. Walaubagaimanapun akhirnya kucing peliharaan wanita itu tampil menjadi hero.

Seorang wanita dikenali sebagai Tamar Longmuir, 38 yang merupakan sebahagian daripada kumpulan penyelamat tiba-tiba terdengar suara kucing mengiau dengan kuat.

Tamar Longmuir kemudiannya berjaya menemui wanita warga emas yang dicari mereka yang dalam keadaan terbaring. Pasukan penyelamat kemudiannya berjaya menyelamatkan wanita berusia 83 tahun itu yang didapati berada di dalam gaung sedalam 70 kaki.

Wanita itu kemudiannya segera dibawa ke hospital dengan menaiki helikopter bagi mendapatkan pemeriksaan dan rawatan lanjut. Wanita itu bagaimanapun dilaporkan berada dalam keadaan stabil.

Menurut salah seorang saksi, wanita itu kemungkinan besar sukar untuk ditemui jika kucing peliharaannya yang bernama Piran itu tidak mengiau dan didengari orang awam. Ini kerana kawasan di mana wanita itu ‘hilang’ adalah agak terlindung dari pandangan orang.

Pihak polis juga bersetuju dengan saksi tersebut dan mengatakan kucingnya, Piran telah menjadi penyelamat kepada wanita tersebut. Piran juga akan dijaga dan diberi makanan oleh rakan kepada tuannya buat sementara sehingga tuannya sudah sembuh.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page APA CERITA TV

PERHATIAN: Pihak ADMIN tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @APA CERITA TV juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

youtube – Lelaki Sed1h Tengok Kuc1ng Terbar1ng Kaku Di Tayar Masa Nak Undur Kereta